Checklist pentru ziua nuntii


Organizarea unei nunti este o treaba cat se poate de serioasa si migaloasa. La o prima vedere iti poate da impresia ca nu e mare lucru, insa cand te apuci de liste peste liste cu furnizori, servicii, rochii, marturii etc. iti dai seama ca nu e chiar asa. Indiferent ca te incumeti sa-ti organizezi singura nunta sau apelezi la ajutorul cuiva (ca de exemplu un wedding planner – daca vrei sa vezi de ce merita sa ai un wedding planner click Aici) tot mai raman caterva “maruntisuri” de care trebuie sa tii cont in ziua cea mare. Mai jos gasesti un checklist pentru ziua nuntii de care sa tii cont.

Numai gandul la ziua nuntii iti da emotii, iar idea de a uita ceva – fix atunci – poate provoca cosmaruri. Pentru a te ajuta sa fii mai mult decat pregatita, gasesti mai jos o lista cu lucrurile utile de care ai nevoie in ziua nuntii. Mai ramane ulterior sa te hotarasti pe cine desemnezi responsabil si cu ce anume, caci nu vei putea sa le faci tu pe toate – asadar roag-o pe mama, sora sau pe domnisoara de onoare sau pe toate 3, de ce nu? :)

Asadar ce contine acest checklist pentru ziua nuntii?

Actele: buletinele, daca nu ati facut inca cununia civila si certificatul de casatorie daca v-a mai ramas de facut slujba la biserica. E important ca actele sa fie la o persona de incredere care sa le tina si dupa ce s-au oficiat casatoriile astfel veti sti de unde le aveti de recuperate in ziua urmatoare

Verighetele. Nimeni nu vrea sa ajuga la biserica fara ele pentru ca se poate decala intreg orarul zilei.

Buchetele, cocardele si lumanarile. De obicei se ridica in ziua evenimentului si in functie de distribuitorul ales fie iti vin ele la usa, fie trebuie sa mearga cineva sa le ridice, iar daca te incadrezi in categoria din urma este indicat sa desemnezi dinainte pe cineva si sa-i reamintesti cu o zi inainte ora la care trebuiesc ridicate si de la ce adresa.

Plasturi, branturi si incaltaminte de schimb. Oricat de comode sunt incaltarile pe care le-ai ales, sigur au toc si dupa o ora de stat in picioare la biserica si multe alte ore in care te plimbi si dansezi nu sunt sanse reale sa termini seara in aceleasi incaltari. Recomandarea ar fi ca dupa primul dans sa te schimbi in ceva mai confortabil pentru a te putea bucura din plin de petrecere.

Deodorant, servetele (umede si uscate ) si ruj. Este o zi lunga si foarte solictanta, cel mai probabil o sa fie foarte cald iar rochia de mireasa in general are suficienta greutate incat sa ai nevoie de astfel de obiecte in prejma. Pentru a te simti fresh. 

Apa poate fi trecuta cu vederea foarte usoar insa este esentiala. Sansele sunt sa sari peste mai multe mese (voit sau nu) asa ca o buna hidratare este necesara pentru a fi in forma. Nimeni nu vrea sa lesine mireasa cu atat mai putin ea insasi asa ca ai grija sa ai mereu pe cineva prin preajma care sa iti dea apa.


Sper ca acest checklist pentru ziua nuntii sa iti fie de folos si sa te ajute sa fii mai putin stresata si mult mai zambitoare pentru a te bucura de ziua pentru care ai muncit atat. Casa de piatra!