Pe Cristina si pe Florin i-am cunoscut, in prima faza, anul trecut, atunci cand fratele si cumnata Cristinei au organizat micuta si superba lor nunta la Bran (vedeti postarea de aici), iar noi am fost norocosii fotografi. Am spus „in prima faza” pentru ca, ulterior, ne-am imprietenit ciocnind halbe de bere si impartasindu-ne unii altora povesti din calatorii, o pasiune care sunt convins ca a stat la temelia multor prietenii frumoase.

Inspiratia in ceea ce priveste alegerea locurilor frumoase pare a fi o trasatura de familie si spun asta pentru ca Vinalia – Conacul din Ceptura, locului evenimentului de pe 2 iulie, ne-a surprins foarte placut si s-a dovedit o alegere perfect potrivita intentiei mirilor. Intentia a fost cat se poate de clara de la inceput: Cristina si Florin si-au dorit o nunta restransa, cocheta dar mai ales relaxata. O nunta la care toti invitatii sa se bucure si sa se simta in largul lor, lipsiti de constrangerile si eticheta specifice nuntilor clasice. Ei bine, le-a iesit admirabil si sunt sigur ca veti putea observa asta cu usurinta din fotografiile pe care le-am facut. Intregul eveniment s-a desfasurat intr-o atmosfera de petrecere de vara, o petrecere continua care nu incepe si se termina la o ora fixa ci se intinde pe durata intregii zile.

Ne-a placut ca desi am fotografiat o nunta nu ne-am simtit ca am facut lucrul asta, ci mai degraba ca am fost martorii unei sarbatori a bucuriei presarata cu momente de ceremonie. Chiar si acestea din urma, desi solemne prin natura lor launtrica, nu au stirbit cu nimic spiritul relaxat al evenimentului, mai ales ca atat cununia civila cat si cea religioasa s-au desfasurat in aer liber. Despre avantajele evidente ale oficierii in aer liber intentionam sa scriem pe larg intr-un viitor articol de sine statator, insa nu va ascund ca atat eu cat si Oana suntem mari fani ai aceste practici. Din nefericire, e un subiect pe care l-as putea incadra in categoria "tabu" pentru o buna parte dintre cei implicati in general in organizarea evenimentelor private. Fotografi fiind, ne e usor sa argumentam in imagini si mai putin in cuvinte de fiecare data cand un interlocutor sceptic ne intreaba: "Ce e atat de special la oficierile in aer liber?". La urmatoarea intalnire in care vom mai primi intrebarea asta ne vom bucura sa exemplificam aratandu-le cateva fotografii de la nunta Cristinei cu Florin. 

Imi dau seama ca am facut apologia nuntilor restranse la cat de des si de laudativ am scris despre ele in ultimi ani. Asa si este, le iubim! Nu ma intelegeti gresit, nu mi-as dori sa fiu fotograf intr-o utopie in care sa dispara nuntile mari pentru ca au si ele farmecul lor si fac parte din traditia si cultura romanesti. Pentru spiritul nostru creativ, insa, orice astfel de eveniment e....altceva, o minunata iesire din tipare. Nunta de pe 2 iulie a fost cel mai bun exemplu despre cat de usor se simte la o nunta micuta intimitatea ce-i leaga toti participantii pe care ii fotografiezi, apropierea relatiilor dintre ei, asta desi parte din ei vin din locuri aflate la sute sau chiar mii de kilometri distanta, unii de ceilalti. Despre cat de satisfacator e sa te simti integrat si tu - fotograful - printre invitati, pentru ca apoi sa fii patruns in mod firesc de bucuria celor aflati acolo. Meritele depline pentru integrarea noastra le-au avut Cristina si Florin, cumnatii si nasii lor si le multumim sincer pentru asta.

Ultimii 2 ani au fost grei si blazanti pentru toata lumea, inclusiv pentru noi, dar vom alege sa pastram din amintirea lor momentele frumoase, invatamintele si timpul recastigat, pe care am gasit potrivit sa il acordam reconectarii cu noi insine si cu familia. Cumva, cred eu, noi toti aveam nevoie de asta. Acum a venit vremea sa ne aducem aminte de cat de mult ne incarca evenimentele sociale cu energie buna, cat de multe amintiri frumoase creeaza o astfel de revedere cu cei dragi si de cat de tare ne-a lipsit tuturor componenta sociala. Iar pentru noi fotografii de eveniment a venit vremea sa ne incantam privirea si sa ne exersam creativitatea alaturi de oamenii minunati pe care ii intalnim in calatoria noastra si a caror nunti le fotografiem.