Ideea asta cu oferta pentru nunta de argint ne-a venit în weekendu-ul care tocmai a trecut şi cu toate ce ne-ar fi plăcut să ne lovească inspiraţia mai devreme, nu e niciodată prea târziu să faci o fapta bună. Despre ce este vorba? Despre o reducere de 50% din tariful unei şedinţe foto OC Photography pentru cei are doresc să le dăruiască părinţilor un cadou special cu ocazia împlinirii unui sfert de veac de căsătorie. În mod normal o şedinţa foto OC Photography implică o investiţie de 250 EUR; în cazul în care rezervaţi şedinţa foto pentru părinţii sau socrii voştri care sarbatoresc nunta de argint, tariful este la jumătate: 125 EUR. Oferta noastră, este dacă vreţi, un semn de preţuire a noastră pentru cei din generaţia care ne-a crescut în zbuciumul şi nesiguranţă anilor ’90 pe toţi cei care suntem acum adulţi. Înainte de a va oferi mai multe detalii şi a va spune care cele două condiţii care trebuie îndeplinite pentru a benenficia de reducere, haideţi să aflăm înainte câteva lucruri interesante despre acest subiect. Şi, dacă citiţi până la sfârşit, veţi fi recompensaţi cu o oferta şi mai atrăgătoare pentru bunici.


Originea şi semnificaţia nunţii de argint

Cine organizează nunta de argint?

Idei de cadouri pentru nunta de argint

Vor fi de acord părinţii să fie fotografiaţi?

Condiţiile oferteiOriginea şi semnificaţia nunţii de argint

Nunta de argint reprezintă sărbătorirea a 25 de ani de căsătorie, un adevărat test al timplui pentru un cuplu care merită să fie celebrat aşa cum se cuvine în compania celor dragi. Este un obicei multicultural cu originile în perioada Evului Mediu, înFranţa, când soţii împodobeau soţiile cu o ghirlandă argintie sau aurie (în cazul nunţii de aur).Argintul este un simbol al înţelepciunii şi al durabilităţii, aşa că alegerea acestui material pentru a descrie un prag atât de „rotund” pentru longevitatea unui cuplu nu este întâmplătoare. Trebuie să ştiţi, însă, că mai există şi alte praguri încăsnicie, mai puţin cunoscute, a căror semnificaţie se regăseşte în materialele care le descriu: nunta de hârtie – 1 an, nunta de lemn – 5 ani, nunta de tinichea – 10 ani şi, nunta de aur – 50 de ani şi pentru norocoşi care ating o vârstă respectabilă, nunta de diamant – 75 de ani.

Cine organizează nunta de argint?

De obicei nunta de argint este organizată de cei doi soţi, însă, adesea copii pun la cale suprize frumoase pentru părinţi, care vin în completarea evenimentului şi aduc un plus de farmec. Invitaţii sunt foarte puţin numeroşi şi sunt compuşi din prieteni foarte apropiaţi şi familie, totul realizându-se într-un cadru intim şi diferit de cel fastuos de la o nuntă obişnuită, iar pentru celebrare se alege un restaurant chique, de preferat cu însemnătate specială pentru cei doi soţi sau, dacă bugetul este unul generos, se poate organiza o mini-vacanţă în străinătate. Cui nu i-ar plăcea o petrecere romantică pe malul marii în Grecia?


Idee originala de cadou pentru nunta de argint

Fotografii cu ei doi. Dacă bugetul nu este atât de mare încât să le faceţi cadou părinţilor o vacanţă în doi, o idee originală şi o adevărată investiţie în amintiri frumoase cu ei doi, ar fi să angajaţi un fotograf care să-i însoţească la o plimbare romantică pe aleile preferate ale parcului în care îşi petreceau după-amiezile tinereţii. Fotografia este un cadou si este chiar unul deosebit. Când i-aţi văzut ultima dată ţinându-se de mâna sau care este cea mai recentă fotografie în care se îmbrăţişează zâmbindu-şi unul celuilalt? Şi ce alt moment mai bun decât nunta de argint ar fi pentru a crea nişte amintiri deosebite cu părinţii voştri?

Vor fi de acord părinţii să fie fotografiaţi?

Unii dintre ei cu siguranţă se vor bucura de cadoul vostru şi vor îmbrăţişa încântaţi ideea. Stiti fotografia aia cu voi pe care ei o tin la loc de onoare in casa? Cum ar fi sa aveti si voi o fotografie similara cu ei doi? Unii parinti vor fi reticenţi la ideea de a fi fotografiati şi asta e perfect firesc. Probabil că ultima dacă când au fost protagoniştii unei şedinţe foto a fost la nuntă lor. Au trecut 25 de ani de atunci, acum e nunta de argint, şi e normal să fie rezervaţi. Se simt mai batrani si in mintea lor, oricat de bun e fotograful, fotografia nu-i va pune intro lumina buna. De obicei parintii nu sunt foarte incantati de modul in care ies in poze. Probabil că aţi observat că mulţi dintre ei apar din ce în ce mai rar în imagini iar atunci când o fac îi găsiţi într-un colţ de fotografie, zâmbind cald şi protector spre membrii mai tineri ai familiei, ferindu-se, în general, de prim-plan. Dar hai să va întreb ceva: chiar credeţi că le-ar displăcea să aibă un album foto cu ei doi la aniversarea nunţii de argint pe care să-l arate nepoţilor, alături de alte fotografii de familie valoroase? 25 de ani nu sunt deloc puţini, ba chiar din contră. În timpul acesta, umăr la umăr au împărţit bune şi rele şi, deşi nu o mai arată la fel că în tinereţe, se iubesc foarte mult. Da, sunt de acord, nu e valabilă chestia asta la toate cuplurile, dar cei cărora va gândiţi voi să le faceţi cadoul ăsta, sigur se iubesc. Aşa că merită măcar să încercaţi să-i convingeţi să se lase fotografiaţi de noi timp de 1 ora şi jumătate. Va promitem că vom face tot posibilul să-i facem să se simtă cât mai relaxaţi în faţa aparatului foto, că nu vom pune în aplicare cine ştie ce idei trăsnite, nepotrivite pentru vârsta lor, şi că le vom respecta cu sfințenie zona de confort. Şi va mai promitem că vom face tot posibilul să aibă și să aveți nişte fotografii fantastice cu ei doi la nunta de argint!


Condiţiile ofertei

E simplu: şedinţa foto să aibă loc în Bucureşti şi să se petreacă în timpul săptămânii sau într-o duminică după-amiază. Atât, astea sunt toate condiţiile. Şedinţa foto costă doar 125 EUR. Apoi, putem să discutăm şi despre un album foto (tot asa la un preț cât mai mic) care să devină în timp o piesă importantă în colecţia voastră de amintiri.

Am creat oferta asta pentru că ne-am dat seama că, deși ne intitulăm fotografi de nuntă, în viața unui cuplu mai există cateva (măcar vreo două) momente strâns legate de nunta, pe care aproape toti fotografii le ignoră. Asa că ne-am decis să le acordăm atentia cuvenită. Dar, mai ales, am creat oferta asta pentru că credem că după toate câte au avut de oferit, toţi părinţii merită să primească de la copii lor ceva de preţ. Şi ce ar putea fi mai valoros la nunta lor de argint decât nişte amintiri frumoase in fotografii?

V-am promis la început că dacă citiți pana la sfârșit avem o ofertă și mai atrăgătoare pentru bunici. Ei bine, dacă aveți bunici care își serbează nunta de aur, sunt din București și sunt de acord să-i fotografiem, o sedinta foto costa 75 EUR. Cum vi se pare? 🙂